A CsongRád is számít! címmel megjelent HKFS felhívásai közül a „Városi közösségi zárt/fedett terek, ingatlanok fejlesztése, kapcsolódó eszközbeszerzések” helyi felhívás tervezetének véleményezésére került sor az ülésen.

Az ülésen megváltoztatásra került a 4.4.2. pont (A helyi támogatási kérelmek HACS által ellenőrzendő kiválasztási kritériumai) 3. alpontjában (Tartalmi értékelési szempontok) szereplő táblázat. A felhívás tervezet hibásan került kiküldésre, ugyanis a táblázat harmadik oszlopában a – csak kulcsprojektek esetén alkalmazandó- megfelelt/részben megfelelt/nem felelt meg minősítés szerepelt. Nem kulcsprojektek esetén az értékelési szempontokhoz/alszempontokhoz meghatározott pontszámok hozzárendelése szükséges. Az ülésen az értékelési szempontokhoz a pontszámok megállapítása megtörtént, az elérhető maximális pontszám 18 pontban lett meghatározva. Döntés született arról is, hogy nem támogathatóak azok a kérelmek, amelyek esetében a szempontrendszer alapján a kérelemre adott összpontszám nem éri el a minimális 11 pontot.

A kérelmeknek a HKFS alapvető céljaihoz illeszkedniük kell, ezért az ülésen az a megkötés is elfogadásra került, hogy nem támogathatók azok a kérelmek, amelyek esetében a „A fejlesztés hozzájárul a HKFS céljainak megvalósításához”, valamint a „A fejlesztés hozzájárul a helyi felhívás 1.1 pontjában meghatározott célokhoz” értékelési szempontok valamelyikére/mindkettőre adott pontszám nulla. Ezek a plusz értékelési kritériumok a tartalmi értékelési szempontok táblázat után, a benyújtásra kerülő felhívás tervezetben szerepeltetésre kerülnek

További változtatásokat a munkacsoport tagjai nem tartottak szükségesnek, a tervezetet megfelelőnek találták, a dokumentum a tagok által egyhangúan elfogadásra került.
Az ülés végén a FEMCS tagjai egyetértettek abban, hogy ez a helyi felhívás tervezet ilyen formában beküldhető az irányító hatóság felé szabályossági vizsgálatra.

Eseménynaptár

May 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31